deondraaglijkesaaiheidvanmijnbestaan.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom in mijn bestaan! Ondraaglijk saai, dat wel. Maar je bent evengoed welkom. Wie ik ben? Ik ben Lin, een meisje van 39 (40) (41..). Tenminste, ik voel mij een meisje. Helaas wordt het tegendeel dagelijks door de spiegel bewezen. Enfin. Ik weblog al sinds 2004. Begonnen als uitlaatklep en verworden tot... euh.. 
   
  Wat doet een ondraaglijk saai meisje zoal? In de eerste plaats werken natuurlijk. Daarnaast studeren, en al die huishoudelijke noodzakelijke bezigheden uitvoeren. Als er dan nog tijd overblijft, dan wandel ik met mijn hondje. Maak ik plannen voor de tuin. Heel soms, veel te weinig, lees ik een boek. Liefst van Maarten 't Hart of Remco Campert. Martin Bril. Maar ik doe het veel te weinig.
   
  Ik lees ook wel wat weblogs, dagelijks. Bijvoorbeeld die van webkijkert. Of Guin. En, sinds kort ben ik fan van pluus, en dan met name haar kledingkeuze. Wat ook altijd mooi is om te lezen zijn de spreuken van Niklas. En Jacob, jee.. zijn gedichten zijn prachtig. Sommige weblogs moet ik tegenwoordig missen. Zoals bijvoorbeeld die van Dark. Die soms heel boos kan doen. Maar die oh zo aangename logjes schreef. En deze dan, waar zou hij nou toch gebleven zijn? Ten slotte nog een weblog tip, de Drs. Ik lees er weliswaar niet dagelijks maar het is altijd aangenaam leesvoer. Oja, en dan is er nog de weblog van niCht.
   
  Alsof het allemaal nog niet genoeg is, maak ik in spaarzame uurtjes ook nog eens mijn eigen kleding. Een mens moet wat.
   
  Ik woon in Duitsland. Heerlijk rustig, in een huis met een heeeeeel grote tuin. En terwijl ik het hier mooier maak, droom ik alvast even van de vrijstaande woning met uitzicht op een bos of velden.  Voor over een jaartje of 10. Want in Duitsland kan dat gewoon nog. In Duitsland is er nog verschil tussen 'jij' en 'u'. Kan je gewoon je auto parkeren als je boodschappen wilt doen en is er ruimte, heel veel ruimte. En daar houd ik van.
   
  Ik hou ook van mijn hond en 4 (5) poezen. En van heel veel andere dingen. Van mooie luchten. Van schilderijen van Israëls en Rembrandt. Of de oudjes van Mondriaan. Van mooie bomen en planten. Van rare mensen. Mijn hart is groot genoeg om van heel veel dingen te houden.Ten slotte is er nog muziek. Heel veel muziek. Van Bob Dylan tot Bruce, van Steve Earle tot.. noem het maar. En de radio staat altijd aan, de TV bijna nooit.
   
  Welkom op mijn weblog. Als je leest, reageer gerust. Maar lurken is hier gewoon toegestaan.
   
  Loglinks
   
   
  Zus 
  Jan 
  Drs 
   
  Muzieklinks 
   
   
  Handigelinks
   
   
  Zoeklinks
   
   
  Reclamelinks
   
  SV 
  RvL 
   
  Mail/MSN
   
   ikbenberlinda@hotmail.com 
   
   
  Klik en luister!
   
   
   
   
  10.305 dagen
  Ik kan het zelf bijna niet geloven maar het is echt zo, ik heb al 12 dagen niks gerookt. En dat is voor mij echt een superoverwinning, zeker als je in ogenschouw neemt dat mijn vriend gewoon lekker door paft en ik dus alle gelegenheid heb om een shagje te draaien of een trekje te nemen, enz.
   
  Het gaat eigenlijk best redelijk gemakkelijk maar met vlagen word ik he-le-maal hierperdepieper en verzin ik 100.000 redenen waarom ik best een shaggie kan roken, maar weet ik mij gelukkig te beheersen.
   
  Ik heb uitgerekend dat ik tot vorige week zaterdag ongeveer 10.305 dagen heb gerookt...
  echt niet normaal hé. Als niet roker kan je er waarschijnlijk helemaal niks bij voorstellen maar een (ex)roker weet wel waar ik het over heb.

  12 dagen... ik kan het haast niet geloven. Ik ben ongeveer 1 kilo aangekomen (hoera) en ruik beter en merk echt dat ik minder moeite met lichamelijke inspanning heb. Ook ziet mijn huid er nu al gezonder uit. Verder ben ik raar maar waar dood en dood moe en slaap ik me een ongeluk. Maar aangezien ik vakantie heb is dat geen ramp.
   
  Vorig jaar begon ik rond deze tijd met het inmiddels afgeronde terras, nu is het helaas wat minder tuinachtig weer.. maar ook deze vakantie zal wel weer veel te snel voorbij gaan. Hoewel, de tijd lijkt wel een stuk langzamer voorbij te gaan, als niet rookster. Oh........ ik heb zo'n zin in een shaggie... 
   
   

  Reacties

  Rob Alberts op 04-08-2011 16:53
  Oudjaarsavond 1999 rookte ik mijn laatste sigaret. Het eerste half jaar dat ik zelf niet meer rookte heb ik wel alle pauzes in de rookruimte met mijn collega's doorgebracht. Met het meeroken heb ik waarschijnlijk toch nog een behoorlijke dosis nicotine meegekregen. Na de zomervakantie heb ik mijn pauzes alleen in de niet-rookruimte doorgebracht.
  Ik weet zeker dat je het kunt volhouden!
  Succes en sterkte!
  ton op 06-08-2011 13:02
  Ik stopte op 1 september 2004 en had toen ongeveer 44 jaar gerookt. Nog steeds zijn er momenten, dat ik zin heb. Ik zeg dan ook altijd, dat ik gewoon een roker ben, maar het gewoon een tijd en misschien altijd even niet doe. Ik ben blij niet meer afhankelijk van shag of sigaretten te zijn. Omdat Doekla sinds mijn ongeluk wel weer rookt ("als hij misschien dood gaat, kan ik net zo goed weer gaan roken"), ligt hier ook altijd wel ergens shag in huis en soms draai ik er ook eentje, maar opsteken heb ik nooit meer gedaan. Succes!
  ladyguin op 08-08-2011 00:44
  Oei oei oei.... ik ben zo dadelijk aan de beurt..... nog 20 daagjes  doorpaffen en dan gaat mijn rookboek ook definitief dicht! 3 maanden duurde het bij mijn vorige stopperiode  voordat ik er voor het eerst niet meer aan dacht een shaggie op te steken...pffffffffffft steeds maar weer uitstellen.... Maar we kunnen het, het moet! (onderhand)
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl