deondraaglijkesaaiheidvanmijnbestaan.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  Welkom in mijn bestaan! Ondraaglijk saai, dat wel. Maar je bent evengoed welkom. Wie ik ben? Ik ben Lin, een meisje van 39 (40) (41..). Tenminste, ik voel mij een meisje. Helaas wordt het tegendeel dagelijks door de spiegel bewezen. Enfin. Ik weblog al sinds 2004. Begonnen als uitlaatklep en verworden tot... euh.. 
   
  Wat doet een ondraaglijk saai meisje zoal? In de eerste plaats werken natuurlijk. Daarnaast studeren, en al die huishoudelijke noodzakelijke bezigheden uitvoeren. Als er dan nog tijd overblijft, dan wandel ik met mijn hondje. Maak ik plannen voor de tuin. Heel soms, veel te weinig, lees ik een boek. Liefst van Maarten 't Hart of Remco Campert. Martin Bril. Maar ik doe het veel te weinig.
   
  Ik lees ook wel wat weblogs, dagelijks. Bijvoorbeeld die van webkijkert. Of Guin. En, sinds kort ben ik fan van pluus, en dan met name haar kledingkeuze. Wat ook altijd mooi is om te lezen zijn de spreuken van Niklas. En Jacob, jee.. zijn gedichten zijn prachtig. Sommige weblogs moet ik tegenwoordig missen. Zoals bijvoorbeeld die van Dark. Die soms heel boos kan doen. Maar die oh zo aangename logjes schreef. En deze dan, waar zou hij nou toch gebleven zijn? Ten slotte nog een weblog tip, de Drs. Ik lees er weliswaar niet dagelijks maar het is altijd aangenaam leesvoer. Oja, en dan is er nog de weblog van niCht.
   
  Alsof het allemaal nog niet genoeg is, maak ik in spaarzame uurtjes ook nog eens mijn eigen kleding. Een mens moet wat.
   
  Ik woon in Duitsland. Heerlijk rustig, in een huis met een heeeeeel grote tuin. En terwijl ik het hier mooier maak, droom ik alvast even van de vrijstaande woning met uitzicht op een bos of velden.  Voor over een jaartje of 10. Want in Duitsland kan dat gewoon nog. In Duitsland is er nog verschil tussen 'jij' en 'u'. Kan je gewoon je auto parkeren als je boodschappen wilt doen en is er ruimte, heel veel ruimte. En daar houd ik van.
   
  Ik hou ook van mijn hond en 4 (5) poezen. En van heel veel andere dingen. Van mooie luchten. Van schilderijen van Israëls en Rembrandt. Of de oudjes van Mondriaan. Van mooie bomen en planten. Van rare mensen. Mijn hart is groot genoeg om van heel veel dingen te houden.Ten slotte is er nog muziek. Heel veel muziek. Van Bob Dylan tot Bruce, van Steve Earle tot.. noem het maar. En de radio staat altijd aan, de TV bijna nooit.
   
  Welkom op mijn weblog. Als je leest, reageer gerust. Maar lurken is hier gewoon toegestaan.
   
  Loglinks
   
   
  Zus 
  Jan 
  Drs 
   
  Muzieklinks 
   
   
  Handigelinks
   
   
  Zoeklinks
   
   
  Reclamelinks
   
  SV 
  RvL 
   
  Mail/MSN
   
   ikbenberlinda@hotmail.com 
   
   
  Klik en luister!
   
   
   
   
  Ja, wát?!
  Door het niet roken ben ik heden ten dage  s' morgens op tijd uit bed en dat is best lekker want daardoor heb ik het gevoel dat ik heel veel tijd heb om al die dingen die ik wil doen, te doen. Vanmorgen bijvoorbeeld, was ik rond 8 uur uit bed. Niet slecht voor iemand die vakantie heeft, toch? Ik zit tegenwoordig ook geen uren meer wakker te worden want ik kan toch niet roken dus wat voor een zin heeft het om een beetje in de keuken te gaan zitten?
   
  Enfin, ik  had vanmorgen al redelijk vroeg een beetje gestudeerd en Famke uitgelaten. Toen besloot ik om mijn naaimachine eindelijk in het onderhoud te doen en dus reed ik naar Arnhem, want in Arnhem hebben ze mij beloofd dat ik hem zaterdag weer terug heb. (zelfs dat lijkt een eeuwigheid, haha)  Daarna via het tuincentrum terug naar huis. Ik ben de laatste hand aan de borders aan het leggen, maar blijf toch plantjes te kort komen. De rest van de middag werkte ik in de tuin, de foto's volgen. Daarna veegde ik de benedenverdiep, dweilde en veegde het terras en maakte alle kussentjes kattenhaarvrij.
   
  En op de één of andere vreemde manier heb ik toch het gevoel dat ik niet efficiënt genoeg met mijn tijd om ga  . Ik bedoel, echt veel meer kán ik gewoon niet doen in deze tijd maar toch lijkt het nooit genoeg te zijn. Pffft. Ik had bijv. ook een uurtje willen werken en dat is er dus niet van gekomen. Nu zegt mijn verstand, geen erg, dat komt morgen wel. Maar mijn gevoel blijf maar knagen... dát had je ook nog even gemoeten Linnepin.
   
  Nou moe. Waarom ben ik zo'n strebert?  En waarom blijf ik zo'n fucking veel zin in een sigaret hebben? Nou??
   
   

  Reacties

  Kudtjochie op 05-08-2011 08:08
  Omdat Lin, de sigaret onderdeel is geworden van een dagelijks ritueel. Nu je één "zekerheidje" hebt uitgebannen, is het behoorlijk wennen aan een vaste handeling minder.
  Probeer i.p.v. het opsteken van een sigaret een ander ritueeltje te bedenken. Mensen zijn gewoontedieren, dus het valt even niet mee om een gewenning af te leren.
   
  Maar hou vol!!!
  Rob Alberts op 05-08-2011 08:15
  Hoi Lin, ik ben in Arnhem geboren en heb jaren lang in Nijmegen gewoond maar ben opgegroeid in Son boven Eindhoven.
  Vriendelijke vakantiegroet
  Paul Nijbakker op 05-08-2011 13:58
  Er staat "klaag" boven het stukje. Wij zijn blij dat we niet alleen zijn in ons lijden.
  Cheer up, Brian!
  ton op 06-08-2011 13:05
  Wees trots op jezelf, voor het broodnodige goede gevoel!
  ladyguin op 08-08-2011 00:46
  3 maandjes kan dat rottige zeur/knaaggevoel dus duren...Houd vol
  Erwin Troost op 11-08-2011 01:00
  Ga ik nu nog even roken voor het slapen gaan...
  maar begrijp je wel. Ik heb ook ooit die maanden gehad,
  maar dit is mijn leven nu and what then? Of nog beter,
  wat als... succes en sterkte ermee. Ik vind je profiel-
  foto trouwens erg mooi. Eindelijk jij...
  Lin op 11-08-2011 01:18
  Mijn profielfoto is altijd mij geweest. Maar dit vind ik ook een mooie foto, ik in mijn lievelingsbos dat lang mijn thuis was, Amelisweerd. Ik denk niet dat je het (qua roken) begrijpt. Ik kan haast niet zonder roken. Maar twee van mijn beste vriendinnen zijn dood (mede) doordat zij rookten. En elke sigaret die ik opsteek maakt daardoor dat ik echt een mega hekel aan mijzelf krijg.
   

  Erwin Troost op 11-08-2011 01:27
  Moet je niet doen... Mijn beste vriendin rookte en is aan legionella overleden. Ik kan stoppen met roken. Echt. Maar doe het nooit omdat het leven verkort, want dat is dom. Blijkt dat het in die maanden net gaat sneeuwen of stormen... it always can happen.....
  Lin op 11-08-2011 01:35
  Tja... er lopen ook mensen tegen een tram aan. Maar roken = kanker krijgen, daar kan je bijna gif op innemen.. Ik zeg eerlijk, ik rook soms van mijn vriendje. Maar.. ik wil het helemaal niet. En niemand zou het moeten willen. Hoewel ik een hekel heb aan het woord moeten.
   
  ps: de tweede foto is zo mooi geworden, waarom een pr
  ijsvraag?
  Erwin Troost op 11-08-2011 01:41
  Omdat ik nog een mooiere foto wil zien die meer dichterbij komt...
  Lin op 11-08-2011 01:43
  Zoals ik al eerder zei; de eerste ga je nooit evenaren... en ik ben te mager ;-)

  Niklas op 13-08-2011 00:51
  Ik wens je veel sterkte. Ik rookte een pakje shag (ca. 40 sigartetten) in minder dan twee dagen leeg. Tot 27 augustus 1980. Toen werd ik wakker met enorme pijn bij het ademen. Een paar uur later lag ik in het ziekenhuis: klaplong. Toen ben ik radicaal gestopt.
  Vorig jaar oktober (30 jaar later) werd ik acuut afgevoerd naar het ziekenhuis: longontsteking. Mijn longarts constateerde op de foto's nog steeds gevolgen van mijn vroegere rookgedrag: emfyseem; dat komt véél meer voor dan longkanker, maar kan ook fataal zijn...
  Kudtjochie op 13-08-2011 21:01
  Hierboven worden zat redenen genoemd waarom men niet zou moeten roken.
  En die redenen zijn ook bij rokers bekend. Dus waarom wordt er nog steeds gerookt? Voor de gezelligheid? Voor de ontspanning? Omdat het goed werkt tegen stress (lees: de stress tijdelijk verdoofd)? Omdat het lekker is?
   
  Het meest intelligente zoogdier is heel vaak erg dom bezig.

  maartjes op 14-08-2011 17:31
  Volgens mij, ben JIJ vandaag zo'n 22 dagen rookvrij!
  Klopt dat?
   
  Super knap
  ;-)
   
  Ik herken dat drukke wat je krijgt wanneer je niet meer rookt,
  een hyperactief gevoel .. ik vond dat heel vervelend, maar heb me daar toenterijd dapper overheen gezet en heel veel dingetjes gedaan die er anders bij bleven, je moet wat hè! ;)
   
  update, inmiddels rook ik weer
   
   
  ladyguin op 14-08-2011 17:40
  Ik ga straks toch nog en dankzij mijn mams een weekje naar barca en omgeving (ik word nog depressiever van dit flutweer) DAN stop ik de 28ste met roken....alhoewel ik er als een berg tegen op zie, net als jij Lin, ga ik alles verven wat nog geverfd moet worden! En dat is veel dus hopelijk brengt het iets goeds en leidt het me flink af....
  ladyguin op 14-08-2011 17:41
  Ben je btw al een paar kilootjes aangekomen?
  Dwarsbongel op 19-08-2011 23:08
  Ik rookte een pakje zware shag meestal in twee dagen leeg, soms sneller, en begon dan aan het volgende. Tot 27 augustus 1980: toen ik wakker werd en op de rand van het bed mijn eerste sjekkie opstak, kreeg ik een helse pijn in mijn borst als ik inhaleerde of zelfs maar ademde. Na twee trekjes deed ik 'm uit.
  De dokter kwam, luisterde met zijn stethoscoop, en maakte ter plaatse een afspraak met het ziekenhuis voor dezelfde dag. "En neem voor de zekerheid maar een pyjama mee". Kortom, ik had een klaplong, en de pijn ben ik nog niet vergeten, en héél zelden rook ik een sigaretje mee in een zwaar gesprek.
  Vorige oktober ben ik afgevoerd naar het ziekenhuis met een ernstige longontsteking. De longarts heeft me op de scans de schade aan mijn longen aangewezen die het roken (waarmee ik 30 jaar daarvoor was gestopt!) heeft nagelaten: kapot longweefsel herstelt niet! Hij krijgt veel vaker te maken met patiënten met longemfyseem dan met meer "mediagenieke" longkanker...
  Toen ik stopte met roken ben ik kleedjes gaan knopen, als vervanging van het handwerk van sjekkies draaien.
  Ik wens je succes met het stoppen en veel sterkte en creativiteit om het anders in te vullen. En pas op met snoepen als compensatie!
  HansDeZwans op 23-08-2011 15:42
  Probeer het vol te houden, zeker als je de reacties hierboven leest.
  ladyguin op 04-09-2011 17:04
  Nu 7 dagen helemaal rookvrij :) en mijn jongste ook...Ik vind ons echt megastoer (toch al samen zo'n 375 sigaretjes laten liggen!!!) maar ik voel me soms ook een beetje truttig omdat als ik definitief stop, ik dan niks "slechts" meer doe (of klinkt dat ècht heel raar?) Tis altijd wat hè?
  Lin op 04-09-2011 19:24
  Goed zo Guin, volhouden! Ken dat gevoel trouwens.. slaat nergens op. Maar ja.. :)
  ladyguin op 09-10-2011 10:57
  Hee Lin...heb je het nog gezien/gehoord?  We hebben een iets jongere, Nederlandse Broeoeoeoeoeoeoeoeoes :)) KLIKKERDEKLIK
  Lin op 09-10-2011 11:55
  Ja, haha mijn zus had het op feestboek gezet. Grappig dat je aan mij moest denken. 
  ladyguin op 09-10-2011 12:12
  Jij bent toch bruce-fan van 't eerste uur?
  Rob Alberts op 09-10-2011 14:45
  Komt hier niets meer te lezen? Vrolijke groet uit Amsterdam-ZuidOost
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl